23 de gen. 2009

matriculas CAT

ITALIA SI
ITALIA SI
ITALIA SI

ITALIA SI

CATALUNYA MULTA

CATALUNYA MULTA

CATALUNYA MULTA

CATALUNYA MULTA


El CAT a la matrícula
A les matrícules dels vehicles abans de l'entrada a la Unió Europea hi figurava un distintiu provincial.
Per als vehicles gironins el govern espanyol va decidir posar-hi una GE de Gerona.

Ben aviat es va començar a repartir adhesius amb el GI a les comarques gironines per reivindicar la denominació catalana de Girona GI.

Uns anys més tard el govern espanyol va rectificar i va substituïr el GE pel GI.

La Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals va posar en marxa una campanya per promoure entre els automobilistes catalans l'ús d'una enganxina amb les lletres CAT a la part posterior del vehicle.
Adhesiu ovalat amb el CAT negre sobre fons blanc.

Davant l'anunci fet per la Unió Europea d'unificació del format de les matrícules, el col·lectiu d'entitats DesmarCA'T va engegar una iniciativa per reivindicar un distintiu Català a la matrícula de la Unió Europea.
Adhesiu rectangular amb el CAT blanc sobre fons blau.

El Govern espanyol del PP va decidir que a les matrícules dels vehicles de tot l'estat espanyol només hi aparegui la E d'Espanya.
Aquest fet provocà la desobediència civil i es vàren distribuir milers d'adhesius amb el CAT.

Els adhesius eren enganxats pels conductors a sobre de la E d'Espanya o bé a l'altra costat de la matrícula, imitant a altres països europeus.

Al setembre, davant d'aquesta reivindicació ciutadana, el president del Govern espanyol del PP va dir que Yo no participo en debates sobre las chapas de los coches.

Tot i no voler participar-hi, s'inicià una ofensiva per multar a tots els conductors que portaven l'adhesiu del CAT al seu vehicle.

La Fundació Josep Irla, es va comprometre a tramitar els recursos contra les sancions i pagar-les si es donava el cas.

Òmnium Cultural va engegar la campanya Contra l'espanyolització obligatòria, matricula't a Catalunya, repartint milers d'adhesius amb la col·laboració del Diari Avui, Via Fora! i Flaix TV.
La competència del Trànsit va passar al Mossos d'Esquadra. D'aquesta manera se suposava que la persecució als vehicles que porten el CAT no seria la mateixa que feia la Guàrdia Civil.

Les sancions per portar el CAT van disminuir notablement, però encara alguns Mossos i Policies Locals posaven multes que eren objecte de queixa per part de la ciutadania.

La Fundació Josep Irla, va aconseguir negociar amb govern i ajuntaments que les sancions imposades en territori Català no s'haguessin de pagar.

Concretament es van tramitar 74 multes de la Guàrdia Civil, 23 dels Mossos d'Esquadra i 38 de les policies locals.

Es presentar una proposició no de llei al Parlament per reclamar que als vehicles matriculats a Catalunya hi figuri el distintiu CAT, tal i com es fa en països com Itàlia, Irlanda o Alemanya.

El Govern espanyol del PSOE anuncià que s'estudiaria la manera d'incloure un distintiu autonòmic a les matríles dels vehicles.


Actualment que?

3 comentaris:

Kiko ha dit...

Totalmente de acuerdo, España es diferente, pero por otro lado no se si seria incluso peligro, cuando viajaras fuera de Cataluña, por la rabia y la envidia que nos tienen, solo faltaría ir identificados, creo sinceramente que seria un poco peligros, en cambio cuando vienen a qui se les acoge cortes mente.
Salud.

La casa de Pinel ha dit...

yo creo que lo de las matriculas es mas de lo mismo, mas opresion hacia la libertad del individuo resida donde resida amigos
un saludo

Apa Noi ha dit...

se ha esfumado la iniciaiva del CAT)