6 de nov. 2008

SI US PLAU SR. ALCALDE III

RES-TAU-RA-CIÓ . JA

FONS DE LA CATEDRAL .

L'any 1795 es varen reformar les escales de la catedral i , tre anys despres es varen fer dos noves fonts de estroctura neoclàssica , que es troben assentades als graons de el final de les escales de la plaça de les Cols .
La base de les fonts , feta amb pedra de llissós , té devant una gran pica , per rebre l'aigua que brolla per les aixetes de bronze (les aixetes actuals les feu Augusti Baches i són una replica de les que es van colocar a la fi de el segle XXVIII ) .El cos frontal es de pedra de santa tecla i té forma de prisme quadrat .Per la cara frontal dona sortida a la canonada de les aixetes , per un relleu cònic de base estrellada . Les cares laterals tenen esculpits el centre relleus de matrones romanes amb cabelleres arrissades i , el cim , com una tapadora , hi ha una llosa gran de llissós gris






















VERGONYOS







3 comentaris:

Kiko ha dit...

Las fuentes de las escaleras de la catedral, que nos subíamos y nos poníamos de rodillas en las pilas por que si no, no llegábamos a la fuente a beber.
Sr. Ballesteros no solo hay que ser patrimonio de humanidad, también hay que mantenerlo y la debida restauración de nuestro patrimonio es una tarea importante, Ballesteros manos a la obra.
Salud

feliu ha dit...

Apa Noi i kiko, totalment d'acord, una mica de restauració i neteja.

L'altra dia vaig comentar amb un regidor que faria un concurs d'idees i la guanyadora, la posaria (feta de guix i fusta) damunt de la peana de les fonts (d'algo de Tarragona o de l'esglesia) a veura quina patxoca fa, i si agradessin les incorporaria amb bronce o marmol.

Si es una animalada també m'ho podeu dir, eh?.

zel ha dit...

Doncs sí, noi, apa quina bestiesa, deixen perdre allò que va costar suor i sang aixecar en temps no pas precisament de bonança, i a camvi, vinga totxo a preu de poc i qualitat de res...