18 d’oct. 2008

MONUMENTS DE TARRAGONA










Monument a Roger de Llúria (1886-1889) ¨

Representació de Roger de Llúria, , de l'escultor Felix Ferrer. Aquest va ser el primer monument que es va instal·lar en la Rambla al principi de la seva Urbanització. Roger de Lluria era un Almirall al servei de la flota Catalana en temps del Rei Pedro II el Gran. vestimenta de malla i casc, propi de l’època.
En principi l'Estàtua va ser creada per a ser instal·lada el Palau Municipal, però com era molt gran i no cabia es va decidir instal·lar-la finalment és aquest lloc.

Aquest monument esta erigit damunt d’un gran pedestal de pedra de Floresta esglaonant de 6 metres d’alçada, ornamentat amb escuts en pedra de la ciutat de Tarragona i de la família Llúria, també s’hi mostren dos relleus escultòrics, en bronze, amb seqüències de la conquesta i la vida del personatge.
El disseny del pedestal fou encarregat a l’arquitecte Ramon Salas i Ricomà. En principi, es va fer un pedestal, però va resultar massa gran per l’emplaçament de l’escultura; es va optar per fer un segon acabament del pedestal més piramidal i d’acord amb la mida de l’obra. L’estàtua de l’almirall Roger de Llúria, en bronze, fa 4,5 metres d’alçada.
La ubicació d’aquest monument no es sabia si es ficava mirant al mar o d’esquena al mar, també , això va ser motiu de polèmica durant tems i per tota la Ciutat.

Varies curiositats del monument


Apa Noi